Noves necessitats, reptes i futurs

Formació professional sanitària

Noves necessitats, reptes i futurs

Formació professional sanitària

Inici Estudis

EIXAMPLE CLÍNIC

Estudiar a Eixample Clínic

Des de fa gairebé 20 anys, Eixample Clínic t’ofereix cicles formatius de grau superior en modalitat presencial o online. Una formació amb titulació oficial i altament especialitzada que ha permès a molts dels nostres alumnes treballar actualment en diferents hospitals i centres sanitaris de referència.

Els nostres cursos d’FP, homologats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, estan impartits per un equip docent multidisciplinari i especialitzat. La majoria de professors són professionals en actiu que formen part de l’equip de tècnics, d’infermers i de metges de l’Hospital Clínic de Barcelona.

VINE A CONÈIXER-NOS

Jornada de portes obertes

Et convidem a conèixer la nostra escola en primera persona. Vine a veure’ns i t’explicarem el nostre model acadèmic, les característiques dels nostres cursos i les seves sortides professionals.

CFGS Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear / CFGS Tècnic de Dietètica
Dissabte 6 d’abril del 2024 - 10:00 h a 11:00 h.
Seminari Conciliar Barcelona
c/ Diputació 231, Barcelona 08007

 

CFGS Tècnic de Laboratori
Dimecres 17 d’abril del 2024 - 18:30 h a 19:30 h.
Hall principal Hospital Clínic Barcelona
c/ Villarroel 170, Barcelona 08036

INSERCIÓ LABORAL

L’FP com a opció

Si la pregunta inicial feia referència a considerar l’FP una bona opció per afavorir la inserció laboral de la gent jove sense experiència, ara sí que podem respondre sense por d'equivocar-nos. La resposta és clara i contundent. És una molt bona opció, sense matisos. Si la pregunta és "i quan sigui tècnic superior de l'especialitat escollida ja podré deixar d'estudiar?" la resposta és no. També clar i contundent. Volem ser honestos des del primer moment, en els temps actuals d'incertesa, de crisi social i econòmica, i fins i tot de valors, de transformacions digitals i tecnològiques, de transicions mediambientals i transicions demogràfiques i socials, l'itinerari professional en acabar els estudis del CFGS escollit només ha de significar el primer pas.

VINE A CONÈIXER-NOS

Escull el teu cicle formatiu de grau superior o curs professionalitzador. Transforma’t!

Descobreix què pots estudiar
comillas

El valor d’Eixample Clínic

La fórmula de valor del nostre model acadèmic és:

(I+P+C)*H

I (Innovació)

Innovació metodològica: Per millorar i reforçar els aprenentatges dels nostres alumnes introduïm alguns elements innovadors a les aules: Aula invertida, gamificació i role play, entre d'altres.

Innovació tecnològica: Incorporem simuladors per millorar l'experiència dels nostres alumnes a l’hora de treballar a les aules amb entorns que recreen el seu futur escenari laboral real.

P (Pràctiques)

Les pràctiques milloren l'experiència de l'alumne si comencem amb aquestes una vegada finalitzat l'aprenentatge teòric de les matèries. Fem un seguiment exhaustiu de l’alumnat en pràctiques mitjançant la figura del tutor en pràctiques.

Durant aquest període, en funció de les aptituds dels alumnes, es poden arribar a forjar els primers contactes amb els centres de pràctiques i consolidar a posteriori les oportunitats d’inserció laboral en cadascun d’aquests centres.

C (Coneixement)

Tots els nostres professors estan en actiu exercint actualment la seva professió i incorporen al coneixement que s'imparteix a les aules les millores, les tendències i els darrers avenços testejats als diferents centres sanitaris. Això ens diferencia de la resta d’escoles del sector.

Apostem per un model que garanteix el coneixement pràctic del professor, la seva actualització permanent i l'aplicació pràctica d'aquest coneixement al dia a dia de l'aula. El model “Eixample Clínic” garanteix una millora continuada de l'experiència en l'aprenentatge dels nostres alumnes, ja que sempre són a l'avantguarda del sector.

H (Humanització)

L'exercici professional en qualsevol de les modalitats cursades requereix uns coneixements altament qualificats des d'un punt de vista tècnic i tecnològic. En qualsevol cas, aquest aprenentatge ha d'acompanyar-se d'un altre enfocament molt més important: La cura del pacient. Estem obligats com a escola del Campus Clínic a ser empàtics i humans amb els nostres pacients. A Eixample Clínic treballem i transmetem a les aules aquesta humanització que els nostres estudis necessiten.

La “I”, la “P” i la “C” són factors que sumen, però el que eleva exponencialment el valor de la professió és la “H”.

 

plus

Model acadèmic

Una metodologia d'estudi innovadora

Des dels seus inicis, l'any 2005, Eixample Clínic ha apostat per un model acadèmic de formació professional basat en la innovació tecnològica, l'especialització, la personalització i les pràctiques en un entorn real professional.

L'objectiu del nostre pla d'estudis és formar els millors professionals sanitaris del futur en un entorn real i realitzant pràctiques reals des de l'inici dels estudis.

Característiques del nostre model acadèmic

El nostre model es focalitza en potenciar les habilitats pràctiques i tecnològiques, en treballar les necessitats que cal cobrir col·laborativament amb les empreses del sector, i en un aprenentatge continuat per garantir la formació de professionals altament competents i preparats per a una carrera exitosa

Enfocament pràctic d'alt rendiment

Per poder esprémer al màxim les habilitats i les competències del nostre alumnat, el nostre model se centra en un aprenentatge previ teòric i, només després d'adquirir-lo, realitzem les pràctiques als centres de treball, potenciant a més les interaccions multidisciplinàries.

Tecnologia i innovació

Incorporem la tecnologia i la innovació a les aules perquè els nostres alumnes siguin més competitius en el mercat laboral

Col·laboració amb empreses del sector

Hi ha una estreta col·laboració amb les empreses del sector per garantir que els graduats estiguin preparats per a les sol·licituds reals en el mercat

Aprenentatge al llarg de tota la vida.

L'ecosistema Campus Clínic Barcelona ens permet assegurar un enfocament d'aprenentatge al llarg de tota la vida, amb oportunitats de capacitació i de reciclatge per mantenir-se actualitzat en un entorn laboral en canvi constant

Èmfasi en habilitats transversals

A més de les habilitats tècniques, posem especial èmfasi en el desenvolupament d'habilitats transversals, com ara el pensament crític, la creativitat, la comunicació i el treball en equip i col·laboratiu.

 

Per desenvolupar aquest model ens recolzem en la qualitat de l'equip docent. Els professors de les assignatures són professionals en actiu i subespecialitzats en la matèria que imparteixen a classe.

Les pràctiques es realitzen en centres sanitaris, hospitals i clíniques tant públics com privats de reconegut prestigi nacional i internacional. Alguns dels nostres alumnes fins i tot podran realitzar-les al mateix Hospital Clínic de Barcelona: CFGS Imatge per al diagnòstic i Medicina nuclear al Centre de Diagnòstic per la Imatge (CDI); CFGS Dietètica en l'àmbit d'alimentació en la direcció de serveis generals, tècnic del son a la unitat del son de l'Institut de Neurociències (ICN), auxiliar sanitari zelador en diferents serveis de l'hospital.