197
Hores lectives
120
Hores de pràctiques
5 mesos
Online amb seminaris presencials
1.400€
Preu total del curs

Descobreix el teu futur a Eixample Clínic

Curs d’auxiliar sanitari zelador

Descobreix el teu futur a Eixample Clínic

Curs d’auxiliar sanitari zelador

Inici Estudis Auxiliar sanitari zelador

VULL ESTUDIAR

Curs d’auxiliar sanitari zelador

Benvinguts al curs d’auxiliar sanitari zelador, impartit a l’Eixample Clínic.

Aquest exitós curs va començar el 2013 amb la idea de donar continguts, metodologia i, sobretot, una formació de qualitat professional i humana com a auxiliars sanitaris zeladors. Dirigit a persones amb inquietuds relacionades amb la cura d’altres persones i de les seves famílies, en molts casos vulnerables per la seva situació i pel seu entorn.

Des de llavors, ens hem convertit en referència i model a seguir per part d’importants institucions, i mantenim com el primer dia el nostre compromís d’excel·lència i de millora contínua.

Aprendràs ergonomia, tècniques avançades de mobilització de pacients en entorns com plantes mèdiques, cures intensives o quiròfans, tècniques de contenció verbal o física i, fins i tot, tècniques de reanimació en parades cardiorespiratòries, però sobretot aprendràs a aportar als pacients empatia, calidesa humana i adaptació a qualsevol situació de forma professional, tot això enriquit amb el teu propi toc personal.

El nostre equip docent altament qualificat et guiarà al llarg del curs compartint la seva experiència i el seu coneixement pràctic. A més, tindràs l’oportunitat de participar en exercicis pràctics i en situacions simulades a l’aula i desenvolupar totes aquestes habilitats fent un mes de pràctiques en hospitals de l’àrea de Barcelona. Volem que siguis el protagonista del teu propi aprenentatge.

En finalitzar aquest curs, estaràs preparat per enfrontar les demandes de la professió d’auxiliar sanitari zelador, contribuint al benestar dels pacients i al funcionament eficient de les instal·lacions d’atenció mèdica.

Estem emocionats d’acompanyar-te en aquest viatge d’aprenentatge i de desenvolupament professional. Comencem a explorar el món de l’assistència sanitària i a forjar un futur exitós com a auxiliar sanitari zelador!

Competències

Objectius

A qui va dirigit

Per què Eixample Clínic

Detall del curs

Pla d’estudis

Centres de pràctiques

Competències

El curs d’auxiliar sanitari zelador està dissenyat per brindar als estudiants les habilitats i les competències necessàries per exercir un paper important en el camp de l’atenció a pacients, ja sigui com a punt de partida a la seva carrera o com una forma de millorar les seves habilitats i oportunitats laborals.

Objectius

Els objectius del curs d’auxiliar sanitari zelador són:

 1. Desenvolupar coneixements sanitaris bàsics: Proporcionar als estudiants una comprensió sòlida dels conceptes fonamentals, de la terminologia i dels procediments comuns en el camp de l’atenció sanitària.
 2. Fomentar habilitats de comunicació: Millorar les habilitats de comunicació dels estudiants, permetent-los interactuar de manera efectiva amb pacients, famílies i altres professionals de la salut.
 3. Promoure l’atenció al pacient centrada en el pacient: Ensenyar als estudiants a proporcionar atenció centrada en el pacient, tenint en compte les necessitats emocionals i físiques dels pacients.
 4. Desenvolupar competències en mobilització de pacients: Capacitar els estudiants per assistir en la mobilització segura de pacients, incloent-hi trasllats i l’ús de dispositius d’ajuda.
 5. Fomentar la col·laboració en equip: Desenvolupar habilitats per treballar de manera efectiva en un entorn d’atenció sanitària en equip, coordinant esforços amb altres professionals de la salut.
 6. Inculcar ètica professional: Promoure la comprensió dels principis ètics i legals que regeixen l’atenció sanitària i la importància de la confidencialitat.
 7. Ensenyar seguretat del pacient: Ajudar els estudiants a identificar i a prevenir situacions de risc per a la seguretat dels pacients.
 8. Promoure l’autocura i el benestar: Reconèixer la importància de l’autocura i del benestar tant per als estudiants com per als pacients que atenen.
 9. Desenvolupar sensibilitat cultural: Ensenyar a brindar atenció sensible a les diferències culturals i a les necessitats de pacients de diversos orígens.
 10. Instruir en el maneig d’equipament mèdic: Familiaritzar els estudiants amb l’ús i el manteniment adequat de l’equip mèdic bàsic.
 11. Fomentar la resolució de problemes: Desenvolupar la capacitat dels estudiants per identificar problemes en l’entorn sanitari i prendre mesures apropiades per abordar-los.
 12. Promoure el suport emocional: Ensenyar a brindar suport emocional a pacients i a les seves famílies en moments de dificultat.


Aquests objectius proporcionen una base sòlida per a un curs d’auxiliar sanitari zelador, permetent als estudiants adquirir les competències necessàries per exercir el seu rol de manera efectiva i brindar atenció de qualitat en l’entorn de la salut.

A qui va dirigit

Amb el curs d’auxiliar sanitari zelador podràs incorporar-te al món laboral realitzant les tasques pròpies del zelador en hospitals i clíniques. Per això ens dirigim a:

 • Persones interessades en el camp de l’atenció sanitària: El curs està dirigit a persones que tenen interès en l’atenció sanitària i volen exercir un paper essencial en la cura dels pacients.
 • Canvi de carrera o reorientació professional: També està dirigit a persones que desitgen canviar de carrera i reorientar la seva vida professional cap a l’àmbit de l’atenció sanitària, ja que brinda una introducció sòlida al sector.
 • Persones que desitgin rols de suport en entorns sanitaris: El curs és adequat per a aquells que volen exercir un paper de suport en hospitals, clíniques, residències de gent gran o altres instal·lacions d’atenció mèdica, i que estan interessats en tasques com la mobilització de pacients i el suport als professionals de la salut.
 • Persones que busquen oportunitats d’ocupació a nivell d’entrada: El curs pot ser una excel·lent opció per a aquells que busquen feina a nivell d’entrada en el sector de la salut, amb la possibilitat d’avançar en la seva carrera a mesura que adquireixen experiència i coneixements addicionals.

Per què Eixample Clínic

Eixample Clínic garanteix 100 % que a tots els alumnes se’ls assignarà un centre professional per fer les pràctiques.

 • Tenim una àmplia experiència.
 • Fa deu anys que estem impartint el curs d’auxiliar sanitari zelador. Per les nostres aules han passat gairebé 300 alumnes, amb un alt grau d’inserció laboral i amb un reconeixement excel·lent als hospitals del territori.
 • Equip docent especialitzat: L’equip docent està format per professionals de Clínic Barcelona i altres centres de referència amb experiència àmplia i excel·lent en l’àmbit dels auxiliars sanitaris.
 • Humanització del servei: Eixample Clínic no només és una escola de formació, sinó que també és l’escola de Campus Clínic. En cada acció, mitjançant els nostres valors, transmetem que la nostra raó de ser, com a professionals del sector salut, és el pacient. Tenim l’experiència. Innovem cada dia metodològicament, amb nous protocols i noves eines. Tenim el coneixement que compartim mitjançant l’equip docent amb la pràctica assistencial en els centres de treball referents a tot el territori. Però sobretot volem que els nostres alumnes, quan siguin professionals, sàpiguen empatitzar amb el pacient. La tecnologia és important i el coneixement és imprescindible, però de vegades una escolta activa, una mirada o un somriure sincer transmeten més confiança i més seguretat als pacients que la millor de les acreditacions acadèmiques que puguem atorgar.

Detall del curs

Titulació: Pròpia d’Eixample Clínic

Denominació: Curs auxiliar sanitari zelador
Inici de curs: gener 2024
Ubicació: 

Exàmens presencials del contingut teòric de cada mòdul a l’Escola Eixample Clínic (Edifici Seminari Conciliar Barcelona. Diputació 231. 08007 Barcelona)

Pràctiques presencials a Clínic Barcelona i a altres hospitals de la ciutat de Barcelona.

 

Formació Teòrica – El curs està estructurat en 5 mòduls teòrics que s’imparteixen mitjançant la plataforma online (Moodle).

 

Seminaris pràctics: cada mòdul consta d’un seminari presencial, d’assistència obligada, d’una durada de 4 h.


Formació pràctica en centres de treball (FCT): durada 4 setmanes.

 

Durada total del curs: 5 mesos (depenent del calendari anual)

Pla d’estudis

177 h de continguts + 20 h de seminaris presencials + 120 h de pràctiques a l’hospital.

 

Mòdul 1: Anatomia bàsica i prevenció de lesions musculoesquelètiques.

Mòdul 2: Mobilització i trasllat de pacients, nivell 1 bàsic.

Mòdul 3: Contencions i subjeccions.

Mòdul 4: Àrea quirúrgica.

Mòdul 5: Mobilització i trasllat de pacients. Nivell 2, avançat.

 

Curs opcional en finalitzar la part teòrica: suport vital bàsic i desfibril·lador (6 h), obtenint títol reconegut, a nivell europeu, per l’European Resuscitation Council.

Centres de pràctiques

La formació pràctica es realitzarà, en finalitzar el període teòric, en centres de treball durant quatre setmanes, en horari de matí o de tarda.

Una part de les pràctiques es realitzarà a les instal·lacions de Clínic Barcelona, i la resta en un centre extern al Campus Clínic (H La Vall d’Hebron, H Sant Pau o H Sagrat Cor).

Amb anterioritat a l’inici de les pràctiques es realitzarà una jornada de presentació als centres hospitalaris, en horari de matí, i a la qual és obligatori assistir-hi.


Per normativa de l’escola, és imprescindible haver superat la part teòrica per poder fer les pràctiques.

arrow-left

CURS AUXILIAR SANITARI ZELADOR

Procés de matriculació

Si vols realitzar la preinscripció/matriculació al Curs d’Auxiliar Sanitari Zelador, posa’t en contacte amb secretaria acadèmica mitjançant el correu electrònic: squiros@fmcb.cat