8
Hores lectives
120
Hores de pràctiques
Presencial o online
1.500€
Preu total del curs

Descobreix el teu futur a Eixample Clínic

Tècnic del Son

Descobreix el teu futur a Eixample Clínic

Tècnic del Son

Inici Estudis Tècnic del son

EIXAMPLE CLÍNIC

Curs Tècnic del Son

La importància del son en la vida de les persones: essencial per al benestar i per a la salut mental

A Catalunya hi ha una gran demanda de professionals qualificats que tinguin les competències, els coneixements i les habilitats per dur a terme les proves diagnòstiques relacionades amb el son.

La novetat: Actualment són els mateixos hospitals, mitjançant els serveis implicats, els encarregats de formar els seus equips. És per això que no trobaràs cap altre curs similar al mercat. Hi ha una demanda real de professionals encarregats de fer les proves diagnòstiques del son que no s’arriba a cobrir any rere any. Amb aquest curs de subespecialització volem cobrir aquesta necessitat tant en els hospitals públics com en els privats. Comptem amb un equip docent excel·lent que realitza les tasques que s’impartiran en el curs en el seu dia a dia

És un curs professional orientat bàsicament a la pràctica i mitjançant el qual adquiriràs les competències per al desenvolupament de les proves diagnòstiques del son de manera autònoma i amb qualitat.

Competències

Objectius

A qui va dirigit

Per què Eixample Clínic

Detall del curs

Pla d’estudis

Centres de pràctiques

Competències

Aquests estudis capaciten per dur a terme les diferents proves per mesurar la qualitat del son, com ara la polisomnografia bàsica, l’òptima col·locació dels elèctrodes i els sensors, així com la lectura de les proves que determinen la qualitat de vida dels pacients.

Objectius

Els objectius del curs de tècnic del son són:

 1. Formar tècnics del son competents: L’objectiu principal del curs és proporcionar a l’alumnat els coneixements teòrics i pràctics necessaris per convertir-se en tècnics del son altament competents i capaços de dur a terme proves de qualitat del son de manera efectiva.
 2. Domini de la polisomnografia bàsica: Assegurar que els estudiants adquireixin les habilitats necessàries per realitzar una polisomnografia bàsica de manera adequada, incloent-hi la preparació del pacient, la col·locació d’elèctrodes i de sensors i la supervisió durant l’estudi.
 3. Interpretació de resultats: Ensenyar als estudiants a llegir i a comprendre els resultats de les proves de qualitat del son, identificant patrons i esdeveniments rellevants que puguin indicar trastorns del son o problemes de salut subjacents.
 4. Coneixement de les normatives i de l’ètica: Familiaritzar els estudiants amb les normatives i amb l’ètica professional en el camp de la medicina del son, incloent-hi la confidencialitat de les dades del pacient i el compliment d’estàndards de qualitat.
 5. Atenció al pacient: Ensenyar als estudiants a tractar els pacients amb empatia i amb cura durant la realització de les proves, garantint una experiència còmoda i segura.
 6. Identificació de trastorns del son: Capacitar els estudiants per reconèixer signes i símptomes de trastorns del son i referir els pacients per a avaluació i diagnòstic addicionals per part de professionals de la salut.
 7. Millorar la qualitat de vida dels pacients: En última instància, l’objectiu del curs és contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients en identificar i abordar problemes de son que puguin estar afectant la seva salut i el seu benestar.
 8. Certificació i ocupabilitat: Preparar els estudiants per obtenir certificacions reconegudes en el camp de la medicina del son i augmentar les seves oportunitats d’ocupació en laboratoris del son, hospitals i clíniques especialitzades.
 9. Aprenentatge continu: Inculcar la importància de l’aprenentatge continu i el seguiment dels avenços en el camp de la medicina del son per mantenir-se actualitzat en les millors pràctiques i tecnologies.

A qui va dirigit

Amb el curs de tècnic del son podràs incorporar-te al món laboral realitzant les tasques pròpies del tècnic de la unitat del son (en hospitals i clíniques), i per això ens dirigim a:

 1. Professionals de la salut que posseeixin (com a mínim) un cicle formatiu de grau mitjà o un cicle formatiu de grau superior en la branca de sanitat: Pot ser d’interès per a infermers, tècnics de laboratori o professionals de la salut que vulguin diversificar les seves habilitats i entrar al camp de la medicina del son.
 2. Tècnics del son en formació: Aquells tècnics del son en formació que vulguin ampliar el seu coneixement i les seves habilitats en el camp poden beneficiar-se d’aquest curs.
 3. Personal de laboratoris del son: Els tècnics i el personal que treballen en laboratoris del son poden millorar les seves habilitats i els seus coneixements per oferir serveis de diagnòstic i d’atenció de més qualitat.
 4. Educadors en ciències de la salut: Instructors i educadors que vulguin capacitar futurs tècnics del son o professionals de la salut en aquest camp.

Per què Eixample Clínic

 • Àmplia experiència: Des del 2005, milers d’alumnes han passat per l’escola i han assolit els seus somnis
 • Equip docent subespecialitzat: L’equip docent està format per professionals tant de l’Hospital Clínic de Barcelona com d’AdSalutem Institute, amb una experiència àmplia i excel·lent en el camp de la medicina del son
 • Garantim a tots els nostres alumnes (100 %) el centre de pràctiques on realitzaran 120 h formatives.
 • Humanització del servei. Eixample Clínic no és només una escola de formació, sinó que és l’escola de Campus Clínic i per això, en cada acció, mitjançant els nostres valors, transmetem que la nostra raó de ser, com a professionals del sector salut, és el pacient. Tenim l’experiència que ens dona autoritat. Innovem cada dia metodològicament, amb nous protocols, noves eines, etc. Tenim el coneixement que compartim mitjançant l’equip docent amb la pràctica assistencial als centres de treball referents a tot el territori. Però sobretot volem que els nostres alumnes, quan siguin professionals, sàpiguen empatitzar amb el pacient. La tecnologia és important, el coneixement és imprescindible, però de vegades una escolta activa, una mirada o un somriure sincer transmeten més confiança i més seguretat als pacients que la millor de les acreditacions acadèmiques que puguem atorgar. 

Detall del curs

Titulació: Pròpia d’Eixample Clínic

Denominació: Tècnic del son
Inici de curs: 15 gener 2024
Ubicació: 

Examen presencial del contingut teòric a l’Escola Eixample Clínic (Edifici Seminari Conciliar Barcelona. Diputació 231. 08007 Barcelona)

Pràctiques presencials a l’Hospital Clínic Barcelona, Hospital CIMA i AdSalutem Institute

Formació Teòrica - Online: 8 hores (temps estimat: una setmana)
Formació en centres de treball: 120 hores

Modalitat i torns: Teòrica (online) i pràctica presencial en centres de treball

Pla d’estudis

 • Introducció a l’electrònica bàsica
 • Introducció a l’encefalograma
 • Polisomnografia bàsica i completa
 • Titulació manual amb CPAP
 • Codificació i estadiatge del son
 • Proves diürnes del son

Centres de pràctiques

La formació pràctica es realitzarà a les unitats del son de l’Hospital Clínic de Barcelona dins de l’Institut de Neurociències (ICN), a l’Hospital Sanitas CIMA i a AdSalutem Institute, totes ubicades a la ciutat de Barcelona.

Tots els alumnes rotaran per tots els centres

És imprescindible haver superat l’examen teòric per poder fer les pràctiques

arrow-left

CURS TÈCNIC DEL SON

Procés de matriculació

Si vols fer la preinscripció/matriculació al Curs Tècnic del Son, orientat a l’activitat física i al son, posa’t en contacte amb secretaria acadèmica mitjançant el correu electrònic: squiros@fmcb.cat