20 anys transformant persones

20 anys millorant la salut dels pacients

20 anys transformant persones

20 anys millorant la salut dels pacients

Inici Eixample Clínic

EIXAMPLE CLÍNIC

Sobre nosaltres

Volem ser l'escola de referència en el sector Salut a Catalunya, per la seva excel·lència en els continguts impartits (actualitzats, utilitzats en la pràctica diària assistencial de Clínic Barcelona i altres centres de referència), per la qualitat i subespecialització de l'equip docent, i per la metodologia educativa utilitzada a les aules, basada en l'acompanyament de l'alumnat per a la consecució dels seus reptes, que se situa al centre de la nostra raó de ser.

Centre de referència

Coneixement i tècniques

Professorat especialitzat

Suport i seguiment

Cicles formatius

Compromesos amb la formació

Formació d'avantguarda

Especialització i innovació

down
down
01

Centre de referència

Som l’escola de formació professional d’un centre sanitari de referència i prestigi internacional com l’Hospital Clínic de Barcelona.

02

Coneixement i tècniques

Compartim amb els nostres alumnes el coneixement, les tècniques i la tecnologia d’última generació que s’aplica a l’Hospital Clínic de Barcelona.

03

Professorat especialitzat

El nostre equip docent està integrat per un professorat especialitzat i altament qualificat. Tots són professionals actius, amb anys d’experiència al sector sanitari.

04

Suport i seguiment

Oferim un suport i un seguiment personalitzat dels alumnes. Ens adaptem a les seves necessitats amb un acompanyament continuat.

05

Cicles formatius

Volem posar en valor els cicles formatius de grau superior. Formem els millors professionals del sector sanitari del futur, unint tecnologia i humanització.

06

Compromesos amb la formació

Estem compromesos amb la innovació continuada de la nostra metodologia d’ensenyament presencial i online. Incorporem les últimes tecnologies a les aules.

07

Formació d'avantguarda

Tenim acords amb multinacionals del sector salut per oferir una formació completa i a l’avantguarda dels darrers avenços tecnològics.

08

Especialització i innovació

L’especialització, la innovació, la transparència i la personalització són valors que ens converteixen en una escola de formació professional sanitària de referència.

HISTÒRIA

Gairebé 20 anys transformant les persones mitjançant la formació

El 2005, des de Centre de Diagnòstic per la Imatge de Clínic Barcelona es va crear Eixample Clínic com a resposta a la necessitat de garantir la incorporació al món laboral de tècnics d'imatge, als serveis de radiodiagnòstic i de medicina nuclear als hospitals de Catalunya, de professionals amb una excel·lent formació acadèmica, pràctica i adaptada a les necessitats reals dels centres de treball.

Des de l’inici vam tenir clar que havia de ser una formació actualitzada, compartint de manera translacional el que fèiem a Clínic Barcelona a les nostres aules i que s'havia de generar mitjançant l'actiu més important que tenim: les persones.

Els inicis i la consolidació (2005-2019)

Després d'un període inicial, en què les aules es van ubicar a la seu Villarroel del mateix Clínic Barcelona, es va passar a una fase de consolidació de l'escola, i en la qual, durant una dècada, ens vam ubicar al carrer Provença de Barcelona. Aquests són els nostres orígens, sempre molt vinculats al barri de l’Eixample

L'expansió i l’aposta per la innovació (2019 – actualitat)

El 2019 vam millorar les nostres instal·lacions i vam traslladar les aules cap a un entorn de Campus d'estudiants al recinte de l'escola industrial per posteriorment, el 2022, situar-nos al Seminari Conciliar de Barcelona.

És a partir d'aquesta data, amb uns espais idonis per a l’ensenyament, que ens plantegem el creixement cap a altres cicles formatius vinculats al sector salut.

Somos Clínic Barcelona 2
La nostra raó de ser
angle-down
Noves generacions, noves oportunitats
Així doncs, la nostra missió ha estat sempre la de formar noves generacions de professionals compromesos amb els projectes en què participin i alhora garantir-los una formació pràctica i d'excel·lència.
 
Des de l'inici vam saber que el més important no era transmetre tot el coneixement, sinó donar les eines perquè els nostres alumnes hi puguin arribar. No ha estat un camí fàcil, però estem convençuts que ho tornaríem a fer així. A les nostres aules, al llarg d’aquests anys, s'han format milers d'alumnes que han complert els seus somnis. Alguns han continuat formant-se en el camp de la salut mitjançant estudis universitaris (medicina, infermeria, etc.) o altres cicles formatius de grau superior, i altres han iniciat la seva relació amb el món laboral després de finalitzar els seus estudis a Eixample Clínic.
 
Cada alumne, cada persona, s'ha marcat els seus límits i des d'Eixample Clínic els hem ajudat a assolir-los, amb la nostra experiència i el nostre equip humà. Des del primer dia treballem perquè et sentis UN més de la nostra comunitat. Alguns dels nostres alumnes d'ahir ara treballen com a docents o ocupen llocs de responsabilitat als hospitals més importants de Catalunya.
Missió i valors
angle-down
Confiança, gratitud i generositat, els valors del Campus Clínic
Eixample Clínic fa seus els valors de confiança, de gratitud i de generositat per assolir els màxims nivells d'excel·lència gràcies a la suma de la qualitat acadèmica, el benestar i la satisfacció del nostre alumnat, i la capacitat innovadora en la metodologia docent en què s'imparteixen les classes.
 
Impulsem el pensament crític, la creativitat, el treball col·laboratiu i la comunicació com a palanques que han d'afavorir el creixement professional i personal dels qui han dipositat en nosaltres la seva confiança per orientar-los en un nou futur ple d'oportunitats.
Persones
angle-down
Les persones al centre de la nostra visió
Les persones són l'actiu més important de la nostra organització. Gràcies al compromís del nostre equip docent amb els valors de l'escola Eixample Clínic, contribuïm amb la nostra activitat formativa al nostre propòsit de generar un impacte que millori els serveis prestats pels professionals del sector Salut a la ciutadania en general.
 
A la nostra comunitat d'Eixample Clínic (direcció, estructura, professorat, alumnat i alumni) posem en valor la diversitat en el sentit més ampli del terme: diversitat geogràfica i cultural i de gènere. És així que Eixample Clínic contribueix a la creació d'un sentiment de comunitat, en què s'alineen els nostres eixos estratègics amb la missió fundacional.

La nostra proposta de Valor

La proposta de valor d'Eixample Clínic pivota al voltant de les 4 Cs: Creativitat, Esperit Crític, Comunicació i Treball Col·laboratiu. Creiem que aquestes habilitats són essencials per preparar els nostres estudiants per a un futur canviant, ple de desafiaments i d'oportunitats.

Creativitat: Estimulem la imaginació i la innovació. El nostre alumnat aprèn a pensar de manera no convencional, a resoldre problemes de manera enginyosa i a expressar les seves idees de manera original.

Esperit crític: Ensenyem els alumnes d'Eixample Clínic a qüestionar, a analitzar i a avaluar de manera rigorosa. Fomentem la curiositat intel·lectual i la capacitat de prendre decisions informades, la qual cosa els prepara per abordar qualsevol desafiament amb confiança.

Comunicació: La comunicació efectiva és una habilitat fonamental en el món actual. Sobretot al nostre sector, en què el contacte amb el pacient és fonamental. Els nostres estudiants desenvolupen la capacitat d'expressar-se de manera clara i persuasiva, la qual cosa els permet transmetre les seves idees de manera clara i concisa

Treball col·laboratiu: Reconeixem la importància del treball en equip. A la nostra escola, els estudiants aprenen a col·laborar, a escoltar i a contribuir de manera significativa en projectes grupals. Aquesta habilitat és essencial en un món interconnectat i global.

En conjunt, aquestes 4 Cs formen la base d'una educació que empodera els nostres estudiants per sobresortir en qualsevol àmbit, tant professional com personal, i per ser ciutadans compromesos. Preparem els nostres estudiants no només per afrontar el futur, sinó que també els preparem per liderar-lo amb confiança i amb èxit.

plus

Per què hauries d'estudiar FP?

La formació professional no només és una part del nostre enfocament, sinó el mateix cor de la nostra escola. Ja fa molt de temps que vam entendre que per marcar la diferència en la prestació de serveis i millorar la salut i el benestar de les persones es necessitaven professionals altament capacitats.

Cada any rebem estudiants apassionats que volen convertir-se en tècnics de la salut (imatge per al diagnòstic, dietètica, laboratori, auxiliar sanitari, del son, etc.). En proporcionar-los una formació excepcional, estem transformant les seves vides, i el que és més important, estem millorant la salut de la comunitat a la qual servim.

Avui, Eixample Clínic és coneguda no només per la qualitat acadèmica que oferim, sinó també pels valors que inculquem al nostre alumnat, posant especial èmfasi en la humanització i en la cura dels pacients.

Els nostres graduats estan sol·licitats en hospitals, en centres de dietètica i en clíniques de tot el territori, i estan marcant la diferència en l'assistència i en la millora de la salut de les persones.

plus